Článek o odháněčích kun z vozidel (1)

Odháněče kun z osobních vozidel od firmy FORMAT 1

Představte si tuto situaci: Ráno přijdete k vozidlu, otočíte klíčkem, zapalování a motor nenaskočí. Po otevření kapoty zjistíte, že se vám v motoru usídlila kuna a postupně překousala kabely. Kunám navíc ještě pravděpodobně velmi chutná zvuková a tepelná izolace motoru, kterou patřičně vytrhají, vytvoří si z ní hnízdo a navečer se do něj, ještě pěkně vyhřátého motoru, vracejí.

Oprava vozidla pak vyjde na velké peníze a navíc ještě k tomu ten den přijdete pozdě do práce. Jak tomu všemu předejít? Řešení je v zásadě jednoduché.

Plašička na kuny řady AOdH

Zkuste si do vozidla nainstalovat plašič kun řady AOdH. Je to ve své podstatě jednoduché, ale přitom velmi užitečné zařízení. Krabička velikosti cca 50x60x15 milimetrů, která vám může zachránit desetitisíce korun.

Instalace plašiče kun

Plašič se instaluje přímo do prostoru motoru. Je napájen z autobaterie vozidla, nemusíte tak stále myslet na výměnu baterií v přístroji. Po nastartování vozidla, tedy během jízdy, se přístroj sám automaticky odpojuje.

Odpuzovač kun vydává vysokofrekvenční zvuk

Krabička vydává vysoký zvuk, který je svojí frekvencí již na hranici ultrazvuku. Kunám je toto vysokofrekvenční pískání velmi nepříjemné a tím je vyhání z chráněného prostoru motoru. Zvuk se navíc náhodně mění. Je to proto, aby si na jeho pískání kuny nezvykly.

Plašič řady AOdH se vyrábí v provedení:

  • částečně slyšitelném
  • čistě ultrazvukovém.
  • Ten druhý je vhodný do hustě obydlených oblastí, aby v noci nerušil obyvatele. Jeho napájení je podle typu přístroje na 12V nebo 24V akumulátor. Funkce přístroje je indikována LED diodou. Je chráněn pojistkou, která je vložena do přívodního kabelu přístroje.

    Odháněč kun je vhodný i do zazimovaných strojů

    Odháněče řady AOdH jsou hodně využívány nejen u soukromých vozidel, ale například i u zemědělských a jiných firem. Zazimované stroje jsou častým a oblíbeným obydlím kun. Na jaře pak majitel zjistí pohromu.

    Přístroj je zcela humánní, neusmrcuje. Pouze odhání a zabraňuje, aby se kuny do motoru vozidla zpět nevracely.

    Odháněče si můžete do vozidla nainstalovat sami dle přiloženého návodu, nebo si jej necháte instalovat ve vašem servisu nebo přímo u výrobce přístroje, firmy FORMAT 1 s.r.o. v Křenovicích u Slavkova u Brna.

    Podrobnosti o těchto a dalších zajímavých výrobcích, nejen pro dům a zahradu, najdete na webových stránkách firmy www.format1.cz.



    Zpět na výpis článků