Článek o odháněčích myší, kun, potkanů (2)

Česká firma Format 1 s třicetiletou tradicí se ve svých začátcích zaměřila na výrobu plašičů hlodavců řady OdH1. Majitel je původně vyvinul a vyrobil pro svou vlastní zahradu na vyhánění krtků, hryzců, hrabošů. Od té doby se nabídka produktů značně rozšířila.

Výrobky řady OdH1 slouží k ochraně podkroví domu, chat, chalup, kde se často usídlí kuny a ničí svými výkaly stěny a další konstrukce. Navíc obtěžují nepříjemným zápachem. Umístěním přístrojů OdH1 vyženete kunu z domu a zabráníte, aby se vracela zpět. Baterie vydrží až šest měsíců.

Stejný elektronický plašič OdH1 odpuzuje myši, krysy, lasičky a potkany z obytných prostor, sklepů či garáží.

Plašič OdK-H2 je určen na odhánění krtků, kteří ovšem nejsou nijak škodliví. Sice nesprávně zryjí zahradu, jak hledají v půdě drobné živočichy. Rostliny a jejich kořeny je však nikterak nelákají. Velmi účinný je na hryzce, co okusují kořeny rostlin.

Plašič OdK-H2 lze dokonce použít i do korun stromů višní a třešní, aby ovoce na nich dříve než lidé nesklidili špačci. Zvuk, který přístroj vydává je těmto ptákům natolik nepříjemný, že je vyžene ze zahrady.

Plašič kun z osobního vozidla řady AOdHa odradí tato zvířata, která ráda lezou do motoru auta, kde je teplo a často zde překoušou elektrické kabely. Přístroj vyluzuje náhodně se měnící a kunám nepříjemné zvuky a tím je vyžene. Plašič se instaluje do prostoru motoru a je napájený z akumulátoru vozidla. Díky minimálnímu odběru proudu není třeba mít obavy z jeho vybití.

Mezi výrobky značky Format přibyly i plašiče – odpuzovače ptáků ze zateplených fasád. Stává se po zateplení fasád, že na ně nalétávají ptáci a vyklovávají do nich díry, do nichž zatéká a dům se stává vlhkým a nevzhledným. Tato zařízení se skládají z jedné řídící jednotky napájené z 230VAC a čtyřmi reproduktory, vydávajícími náhodně se měnící a ptákům nepříjemný zvuk dříve, než ji začnou ničit. Reproduktory se instalují zhruba šest metrů od sebe na stěnu, kterou chceme chránit před poškození ptáky. Na velký dům je třeba více sad.

Elektronické lapače hmyzu řady CAPTURE využijete nejen v létě na terase, ale i v kuchyni, na chalupě, pod pergolou. V elektronickém lapači hmyzu jsou zářivky zbarvené do modra, které lákají hmyz a mřížky připojené na zdroj napětí. Jakmile se k nim hmyz dostane, je okamžitě usmrcen vzniklým výbojem a spadne do záchytné misky. Ta se po určité době jednoduše vyjme a vysype. Velikost napětí je dostatečná na to, aby lapač fungoval spolehlivě a dlouho.
 



Zpět na výpis článků